Losos , rychle, zdravě a chutně

31. července 2014 v 17:29 |  Recepty
Ahoj ! :D Zdraví Vás Sassy s novým receptem :D A tentokrát jsem si fakt pošmákla :) ... mňam mňam mňam... Jelikož mám dneska narozky tak jsem is to udělala místo dortu :) A vypadá to možná i stejně lákavě :) Akorát to není sladké :*

Losos
závisí na apetitu strávníků
800 g
Pomerančová šťáva
i ze 2 v případě menší šťavnatosti
2 ks
Citronová šťáva (citronka)1 ks
Olivový olej
přibližně panák
1/2 dl
Sůl1 špetka
Čerstvě mletý pepř1 špetka

Základ je v marinádě, do které patří: olivový olej, pomerančová šťáva, citrónová šťáva, sůl a pepř. Tyto ingredience smícháme a prošleháme metličkou, stačí i trochu víc zabrat vidličkou, aby se ingredience pravidelně rozprostřely.
Do takto jednoduše připravené marinády namočíme očištěného a naplátkovaného lososa (může být se šupinami i bez, v případě šupin se pak kůže nejí) a necháme jej v ní ležet nejlépe 1h - 3h, v případě noze postačí i 20min, ale je lepší vydržet. ( já ho tam nechala 1,5 hodiny)
Losos se v marinádě zbarví směrem od proužků do bíla...

Marinovaného lososa vložíme buď do zapékací misky, nebo do alobalu a pak jej vložíme do rozehřáté trouby (naše na 220) na 8 - 10 min a ke konci necháme trochu opect pod grilem.
Během pečení můžeme lososa podlít marinádou, a nebo si samotnou marinádu vedle v krnečku svařit a hotový kousek tím pak na talíři přelít.
Jestli máte pocit, že bude losos kyselý kvůli citrusové marinádě, tak by neměl být, ta akorát zvýrazní samotnou chuť lososa, rychlá tepelná úprava zase umožní plátkování.

Jinak se omlouvám za horší kvalitu fotky :'( je z mobilu protoze z fotaku mi sem nešla dát :( auuu :/ třeba to jeste doladim

Jinak jak jste si mohli všimnout, jako oblohu jsem použila : salát, balkánský sýr, rajče, salátovou okurku, černé olivy a brambory :)

Ach bože !!!! Jak mě štve že mi to sem nejde dát z toho foťáku !! tak krásně jsem to vyfotila, zaostřila a nastavila foťák na efekt pro jídlo áááá !! Iam angry...









 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alpin Alpin | 1. srpna 2014 v 10:46 | Reagovat

Tak to ti dodatečně přeji všechno nejlepší :))
Taky díky za recept a víc vař a víc to toč.. :D Čůůs

2 sassy-brunette sassy-brunette | 1. srpna 2014 v 14:41 | Reagovat

[1]: Děkuji ti mnohokrát :) Vařím pořád a ráda bych to točila ale pořád nemám kam dávat foťák :/ aby to nějak zabíral.. Nemam stativ..

3 Alpin Alpin | 1. srpna 2014 v 21:37 | Reagovat

[2]: Tak má kámoška točit né.. :D

4 sassy-brunette sassy-brunette | 4. srpna 2014 v 20:03 | Reagovat

[3]: všechny mé kámošky bydlí za Plzní :( v Plzni bydlím krátce a nikoho tu neznám :(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama